Menu

Ole Jensen

 

Stifter af Avarta og ungdomsleder i de første 16 år.

 

Artikel fra Avarta Bladet, november 1971

'Olsen' har forladt Avarta

Avarta's ungdomsleder gennem 16 år Ole Jensen - også kaldet 'Olsen' - har forladt Avarta.

Den 1. november slog han teltpælene op og rejste med kone og barn til Randers, hvor han skal begynde som tandlæge på en helt ny skole. Det vil være en overraskelse for de fleste, da 'Olsen' af mange betegnes som Avarta's mest fanatiske medlem og tilhænger.

Ole Jensen var med til at starte Avarta i 1953 og sad i den første bestyrelse. Har været træner og ungdomsleder lige siden 1955.

Nåede at spille 118 kampe på 1. hold ved siden af trænerjobbet.

Har bestået dommereksamen og bestået DBU's trænerkurser I og II. Har siddet i SBU's ungdomsudvalg i 2 år. Sidder i øjeblikket i Avarta's bestyrelse (undskyld, har siddet!).

Inden Ole Jensen stak af til Jylland, havde undertegnede en snak med ham.

 

Hvorfor flytter du til Jylland, 'Olsen'? Er du blevet træt af Avarta?

Det er mange grunde til: Det er noget jeg har gået og tænkt på i flere år. Vi har fået lyst til at

prøve noget nyt og har besluttet at begynde en ny tilværelse i Randers. Jeg tror at der er mere roligt derovre, der er blevet alt for forjaget her i København efterhånden. Det er ikke fordi jeg er træt af Avarta. Gnisten er måske ikke så stærk som før, men det er vist det samme med alle andre i Avarta i øjeblikket.

Vil du ikke savne Avarta?

Jo, jeg vil savne mit job som træner, det har altid været spændende og lærerigt for mig.

Skuffet over ungdomsafdelingen i år?

Her i Avarta går det meget op og ned, men indsatsen i år som helhed har været skuffende. Kun mini- og lilleputafdelingen har fungeret tilfredsstillende.

Mange lilleputter, der klarede sig så strålende i 1970 rykkede op i drengeafdelingen i år, men resultaterne har været skuffende. Hvorfor?

Vi har været uheldige med trænerne i drengeafdelingen i år. Vi har lært en del af det, og vil blive forbedret næste år. Jens Clausen skal i 1972 være leder både for 1.-2. drenge og 1.-2. lilleput, og med Schäefer Hansen som træner for 1. drenge skulle der være gode muligheder for et godt resultat.

I det hele taget er det vigtigt at få en opdeling i en turneringsgruppe og en gruppe 2, således at de bedste spillere og hold får klubbens allerbedste trænere til rådighed.

De sidste par år er der sket en ændring i opfattelsen af, hvad en fodboldklub er. Før meldte drengene sig ind virkelig for at spille turneringsfodbold, men nu har vi fået en enorm mængde

drenge, hvoraf hovedparten ikke er indstillet på at Avarta er en turneringsfodboldklub. Mange kommer bare for at løbe rundt med den grønne trøje, og mange forældre sender bare deres

drenge ud i Espelunden for at få dem fra hånden nogle timer, og det gør, at vi snart er ved at drukne i mængden.

Hvorfor ligger Avarta's 1. hold og roder nede i bunden af Sjællandsserien?

Hvis man er i nedrykningsfare og tror man kan redde livet ved at rykke 3-4 ynglingespillere op, giver det sjældent noget godt resultat. De kommer ind på holdet på en forkert måde. Hvis nogle ynglingespillere har virkeligt talent bør man tage dem op allerede ved forberedelsen til forårsturneringen og ikke langt henne på året. Men det er nemt nok at være bagklog, det i år bliver måske en succes en anden gang.

På et bestyrelsesmøde har du udtalt, at Avarta Bladet er ringe i år. Hvorfor synes du det?

Det gælder med Avarta Bladet, som med meget andet i klubben i år, der er ikke noget gejst over det.

Synes du ikke medlemmerne har svigtet?

Jo, i høj grad. Medlemmerne må være mere interesseret i at komme med indlæg, det vil gøre bladet

meget bedre. Afdelingslederne har faktisk pligt til at skrive til bladet hver gang, men de fleste har svigtet fuldstændigt i år.

Har du nogle gode idéer?

Forsidebilledet skal altid være godt, både teknisk og idémæssigt.

På side 3 skal der altid være en LEDER skrevet om et aktuelt emne i klubben af en af klubbens ledere på skift og gerne på et lidt højere plan.

Hvorfor har ungdomsleder Ole Jensen overhovedet ikke skrevet i bladet i 1971? Skyldes det også manglende gejst?

Ja, og mangel på tid.

Vore ungdomshold spiller sammen med ungdomshold fra storklubber som Lyngby, Ballerup, AB og Taastrup og har gjort det i mange år og klaret sig udmærket. Hvorfor er vi så gået i stå i seniorafdelingen?

Det er der mange svar på. Den linie vi har kørt de sidste par år i ungdomsafdelingen går ud på, at vi

lader de bedste hold have samarbejde med divisionsklubberne, således at de på længere sigt bliver vænnet til atmosfæren og får lært at arbejde som storklubberne gør det. Men det tager tid at komme ind i de baner især for lederne, og hvad det angår er seniorafdelingen langt bag efter ungdomsafdelingen.

Hvorfor forsvinder så mange af talenterne op gennem rækkerne?

Nogle af dem man i starten tror er talenter 'visner' når de bliver ældre, nogle mister interessen, måske på grund af skader, eller får helt andre interesser. Andre har slet ikke fysik til seniorfodbold, og atter andre kommer i lære og får ikke tid mere.

Men det er jo ikke kun her i Avarta. Det sker alle vegne og er et stort uløst problem i alle klubber. Ud af en almindelig årgang i ungdomsafdelingen bliver der i gennemsnit kun 2 gode stabile 1. holdsspillere.

Der tales så meget om hvad vi vil med Avarta. Er I blevet enige?

Det kan vi ikke blive enige om. Hvis man stiller spørgsmålet, får man 7 forskellige svar. Nogle vil have det kun skal dreje sig om fodbold, intet andet, lige på og hårdt. Andre mener, at vi både skal have tid til at hygge os og rejse, nogle sammenligner en fodboldklub med en fritidsklub eller en danseskole. Det værste er vel, at vi slet ikke kan blive enige, om vi skal fortsætte den gammeldags autoritære facon eller være mere moderne indstillet i træning, opdragelse og tiltale. Så længe vi ikke kan finde ud af disse ting kommer vi ikke meget længere.

Hvad er din største oplevelse i Avarta?

Dem er der især to af. Den største da Ole Edeling debuterede på juniorlandsholdet i 1964 mod Sverige på Tårnby Stadion. Og den næststørste da Avarta i 1966 blev Sjællandsmestre i Serie 3 i Ruds Vedby.

Sikke en Avarta-stemning der var begge gange, det glemmer jeg aldrig.

Din største skuffelse?

. . . det . . . vil jeg ikke udtale mig om . . . nej.

Vil du fortsætte som træner i Randers?

Nej, jeg trænger til en pause nu. Når min søn så om 2-3 år måske vil i en fodboldklub fordi

hans kammerater er det, lad os så se, om de har brug for mig i den klub . . . som træner.

Hører vi fra dig i Avarta Bladet i 1972?

Ja, jeg håber at blive Avarta Bladets udsendte medarbejder i Jylland.

Top, du er antaget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Held og lykke i Randers, 'Olsen'.

Luk